Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Глобиха сатирично шоу, осмиващо руския начин на живот

Причината е, че актьорите носели униформи, подобни на полицейските

Виталий Наливкин спасява от жегата полицаите с помощта на воден шланг. Снимка: Стопкадър - Глобиха сатирично шоу, осмиващо руския начин на живот

Виталий Наливкин спасява от жегата полицаите с помощта на воден шланг. Снимка: Стопкадър

Глоба и административно наказание наложиха на авторите на сатиричното шоу в ютюб канала BARAKuda, което разказва за измисления „депутат Виталий Наливкин“, съобщава изданието „Сибир реалии“. Полицейският протокол е за „незаконно носене на униформа със символика на държавни военизирани организации, правоохранителни или контролни органи“. Властите са се подразнили от факта, че актьорите, които осмиват руския начин на живот, са били облечени в подобни на полицейски униформи и са използвали в кадър автомобил, който наподобява полицейски.

В последния клип от поредицата Виталий Наливкин спасява от жегата жителите на Владивосток, включително полицаите, с помощта на воден шланг.

Глобите са и за актьорите, облечени в униформи, и за продуцентите, които са декорирали автомобила като полицейска кола.

Още едно дело срещу създателите на сатиричното интернет шоу е в съдебна фаза, разказва продуцентът Андрей Клочков. През 2021 г. властите са ги подвели под наказателна отговорност за използване на взривни устройства. Заплашва ги присъда от 8 години за „снимки с гранатомет“, независимо, че става дума за реквизитно оръжие, което слабо напомня истинското.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90