Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Големите дружества за авторски права в България създадоха Алианс

Ще стимулират креативната енергия в България

Захари Бахаров в клипа на „Алианс за развитие на творческите сили”. Снимка: Стопкадър  - Големите дружества за авторски права в България създадоха Алианс

Захари Бахаров в клипа на „Алианс за развитие на творческите сили”. Снимка: Стопкадър

Представители на Филмаутор, Музикаутор и Артистаутор се обединиха в „Алианс за развитие на творческите сили”, който ще подпомага отговорните институции в намирането на правилните решения, които стимулират  креативната енергия в България, съобщиха от институциите.

„В последните години творческият сектор у нас търпи последствията от една непоследователна политика в сферата на културата. Създава се усещането за липсата  на визия за развитието на творческите индустрии и неспособността на държавата да създаде среда за развитие на творците, толерирането на пиратството ни кара да работим на „мускули“, каза Виктор Божинов, председател на УС на Филмаутор.

На пресконференцията, която се проведе на 3 февруари в Литературен клуб „Перото“ в НДК, беше представен видеоклип с участието на едни от най-известните и уважавани лица от българското музикално и кинопроизводство, без чиято работа създаването на творчески продукт в България би било невъзможно. Участват  Максим Ешкенази, Нели Димитрова и Ваня Николова, Ралица Паскалева, Стефан Командарев, Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов, Койна Русева, Ники Илиев, Иван Лечев и Румен Бояджиев, Владо Пенев, Петър Вълчанов, Виктория Георгиева, Дара Екимова, Захари Бахаров и Ая Алексиева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах