VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Големите надежди преди 30 години

Актьорът Петър Слабаков и Александър Каракачанов на митинг пред „Александър Невски“. Кадърът е част от изложбата с документални кадри „Големите надежди. 30 години по-късно“ на Иван Бакалов, която ще бъде открита днес в Музея за история на София. Ще бъдат показани фотографии с лицата от площада и от ораторската трибуна на първите митинги след падането на Тодор Живков през ноември 1989 г. Снимка: Иван Бакалов - Големите надежди преди 30 години

Актьорът Петър Слабаков и Александър Каракачанов на митинг пред „Александър Невски“. Кадърът е част от изложбата с документални кадри „Големите надежди. 30 години по-късно“ на Иван Бакалов, която ще бъде открита днес в Музея за история на София. Ще бъдат показани фотографии с лицата от площада и от ораторската трибуна на първите митинги след падането на Тодор Живков през ноември 1989 г. Снимка: Иван Бакалов

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg