POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Голям руски карикатурист, критик на Путин, дойде да живее в България

Художникът Сергей Йолкин смята, че „бъдещето е мъгливо”

Владимир Путин през погледа на Сергей Йолкин - Голям руски карикатурист, критик на Путин, дойде да живее в България

Владимир Путин през погледа на Сергей Йолкин

Един от най-известните руски карикатуристи – Сергей Йолкин – е избягал от Русия и се е установил в България, съобщи самият той във Фейсбук профила си.

„Все пак заминах от Русия. Граничарят-митничар не искаше да ме пусне като Лао Дзъ. Но сега съм в България. Бъдещето е мъгливо“, е написал той днес.

Роденият през 1962 г. Йолкин е художник, карикатурист и архитект, известен с множество публикации в основни руски медии като „Известия“, „Росийская газета“, The Moscow Times, РИА „Новости“ и др. В последно време рисува ежедневни политически карикатури за „Радио Свобода“ и „Дойче Веле“.

Отново Путин в интерпретацията на Йолкин в профила на художника в Инстаграм

Един от основните му „герои“ е президентът Путин. Най-разпознаваемата характеристика на Путин в карикатурите на Йолкин е огромният нос, който всъщност не е част от истинската физиономия на руския президент, но това не пречи на зрителите веднага да го разпознаят.

В коментарите под съобщението му във Фейсбук много от неговите почитатели се възхищават на смелостта му да рисува подобни злепоставящи изображения, живеейки досега в Русия. Много българи го приветстват с „добре дошъл“ в България.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90