Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Гонят Мерилин Менсън от Новосибирск, защото гори Библията

С поведението си Мерилин Менсън обиждал вярващите в Новосибирск, Русия. - Гонят Мерилин Менсън от Новосибирск, защото гори Библията

С поведението си Мерилин Менсън обиждал вярващите в Новосибирск, Русия.

Православни активисти настояват пред кмета на Новосибирск да отмени концерта на Mерилин Менсън в града им, защото обиждал вярата им, съобщава ИТАР-ТАСС. Гастролът на американеца трябва да бъде на 29 юни на местния стадион.

Гражданите са пратили петиция до градската общинска администрация срещу Менсън, в която обясняват, че по време на концерти певецът изгарял Библията, танцувал в свещенически одежди, текстове му били вулгарни и насърчавал разпуснатия начин на живот.

В отговор кметът Анатолий Локот заяви, че няма власт да отмени концерта на музиканта и призова активистите да търсят правата си чрез съда. Той разкри, че не е чувал за Мерилин Менсън и не може да разбере защо хората са против него: „Умирам от срам, но не знам кой е Мерилин Менсън“.

Олга Ануфриева – една от активистките, искащи отмяната на концерта на Менсън, казва: „По време на шоутата си той поставя микрофона в ануса на танцьор и пее на него! Бихте ли завели детето си на подобно нещо? Ние не сме само срещу Mерилин Менсън. Ние сме против потъпкването на ценностите. Ами вие виждали ли сте поне един клип на този изпълнител? Това е филм на ужасите! Всеки психолог ще ви каже, че гледането на тези клипове се отразява на психиката, особено на тийнейджърите“.

Менсън все още не е реагирал на инициативите да забранят концерта му в Новосибирск. По-рано тази година той трябваше да пее и в Киев, но гастролът му бе отменен заради нестабилната политическа обстановка в Украйна.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg