Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Говори горилата Коко: Защитете Земята (видео)

Маймуната, която владее жестомимичен език, нарича човека глупав, че не се грижи за природата

Коко обича човека. Коко обича Земята. Но човекът е глупав, глупав, казва горилата, която умее да общува с хората. - Говори горилата Коко: Защитете Земята (видео)

Коко обича човека. Коко обича Земята. Но човекът е глупав, глупав, казва горилата, която умее да общува с хората.

Горилата Коко, известна с това, че умее да общува на жестомимичен език, отправи послание към човечеството – с призив да пазим Земята. Във видео, което според описанието си е заснето покрай климатичната конференция в Париж от края на миналата година, маймуната заявява, че човекът е глупав да не пази природата и да пренебрегва отговорността си към нея.

„Аз съм горила. Аз съм цветя, животни… Аз съм природа – изразява се в клипа тя. – Коко обича човека. Коко обича Земята. Но човекът е глупав, глупав. Коко съжалява. Коко плаче. Времето напредва. Поправете Земята. Помогнете на Земята. Побързайте. Защитете Земята. Природата ви гледа.“

Горилата Коко е родена през 1971 г. и според треньорката ѝ Франсин Патерсън в момента тя разбира и владее повече от 1000 знака от жестомимичния език. Историята на Коко започва с докторантско изследване на Патерсън преди повече от 40 години. След като завършва труда си, Патерсън решава да задържи маймуната. В момента теглото на Коко е много по-голямо от това на горилите в природата, което навярно се дължи на диетата ѝ, в която влизат човешки храни, включително месо и бонбони.

Днес обаче Коко е гласът на природата – и само от нас зависи дали ще се вслушаме в него, или ще продължим с глупостта си.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg