Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Горилаз“ с първа песен от шест години (видео)

Виртуалната банда и Бенджамин Клементин „възпяват“ боготворенето на парите и вдигането на стени

„Как ще знаем, когато настъпи утрото, дали още сме човеци“, пее Бенджамин Клементин. - „Горилаз“ с първа песен от шест години (видео)

„Как ще знаем, когато настъпи утрото, дали още сме човеци“, пее Бенджамин Клементин.

Бенджамин Клементин, който получи престижната музикална награда „Меркюри“ през 2015 г., е гост вокалист в първата нова песен на „Горилаз“ от шест години. Hallelujah Money е, както предполага заглавието, е посветена на боготворенето на парите и корозивното влияние на големия бизнес върху политиката.

Парчето се появява точно в дните около встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. В текста на Hallelujah Money се говори за издигане на стени и всепоглъщащото желание за власт.

„Благодаря, приятелю, / че ми се довери“, предупреждава зловещо Клементин.

Парчето е някакъв тип футуристичен госпъл. В един момент Клементин канализира дълбокия си глас с добре познатата меланхолия, за да запита:

„Как ще знаем,
когато настъпи утрото,
дали сме още човеци?
Как ще знаем?“

Hallelujah Money е първият поглед към евентуалния нов албум на „Горилаз“. Кога да го очакваме и какво точно ще има в него обаче засега не е ясно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах