Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Горим България

Три от тютюневите складове в Пловдив - сгради със статут паметници на културата, пламнаха в събота следобяд в Пловдив. Снимка: Костадин Палазов - Горим България

Три от тютюневите складове в Пловдив - сгради със статут паметници на културата, пламнаха в събота следобяд в Пловдив. Снимка: Костадин Палазов

Лозунгът, мотото, девизът, слоганът на сегашното наше политическо време-безвремие е не „Градим България!“, а „Горим България!“.

България гори като архитектурно богаство чрез знакови свои сгради-паметници на културата!

България гори като някогашна спортна сила – на Олимпиадата се боричка с Киргизия, Доминиканската република и ОАЕ за почетното 75-о място!

България гори като нормална европейска държава с европейско поведение и европейски приоритети, превръщайки се в евтина, скучна и твърде простичка играчка в евразийските ръце на Ердоган и Путин!

България гори като представа на младите хора за място, в което си струва да живееш и се реализираш! Те продължават да се спасяват с бягство от нея, обръщайки се с гняв назад, казвайки: „Няма да ви живеем в скапаната държава!“.

Ако политическите ни безпътици така продължават, нищо друго, освен пепел няма да остане. А в пепелта, както и при всяка стратегически сляпа и управленски безпомощна власт, не расте нищо.


Бел. ред. – коментарът е публикуван в профила на автора във Фейсбук.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах