Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Горя спирка „Вишнева“ в София

Полицията разследва умишлен палеж на един от най-чаровните обекти в столицата

Огънят е пламнал малко след 5 ч. сутринта. Снимки: Спаси София - Горя спирка „Вишнева“ в София

Огънят е пламнал малко след 5 ч. сутринта. Снимки: Спаси София

Може би най-чаровната трамвайна спирка в София горя тази сутрин. От ранните часове на деня пожарникари се борят с огъня в къщичката на спирка „Вишнева“, пишат в групата „Спаси София“ във Фейсбук.

От МВР са коментирали пред Би Ти Ви, че в сградата се съхраняват инертни материали за поддръжка на трамвайните релси. В момента властите извършват оглед, като една от версиите е умишлен палеж. При инцидента няма пострадали.

От „Спаси София“ настояват в най-кратки срокове спирка „Вишнева“, този уникален за града обект, да бъде възстановена в първоначалния му вид.

„Вишнева“ се намира в „Лозенец“ и през нея преминава трамвайна линия. Возещите се по нея идват от силно натоварения район при Семинарията, за да се потопят за няколко минути в зеленината на Борисовата градина, а сетне отново да излязат в праха на градската среда.

Няколко часа пожарникарите са се борили с огъня на спирката.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90