Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Господин Шмит и цветята на Мариус Донкин

Ерик-Еманюел Шмит пристига за юбилея на актьора, директор на Народния театър

Ерик-Еманюел Шмит ще се включи в представлението за 70-я рожден ден на Мариус Донкин. Снимка: Народен театър - Господин Шмит и цветята на Мариус Донкин

Ерик-Еманюел Шмит ще се включи в представлението за 70-я рожден ден на Мариус Донкин. Снимка: Народен театър

Ерик-Еманюел Шмит, автор на пиесата „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, ще излезе на Голямата сцената в Народния театър на 13 февруари, за да участва в част от моноспектакъла на Мариус Донкин. Представлението ще отбележи 70-годишнината на актьора, директор на трупата.

„Господин Ибрахим и цветята на Корана“ се играе вече 16 години в Народния. Постановката е на проф. Снежина Танковска, преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, сценографията и костюмите – на Тони Кондев, музиката – на Сашо Младенов.

Ден преди представлението Шмит ще се срещне с президента Румен Радев. А 14 февруари ще посвети на почитателите си, ще дава автографи във фоайето на Първи балкон между 9,30 и 12,30 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg