Господин Шмит и цветята на Мариус Донкин

Ерик-Еманюел Шмит пристига за юбилея на актьора, директор на Народния театър

Ерик-Еманюел Шмит ще се включи в представлението за 70-я рожден ден на Мариус Донкин. Снимка: Народен театър - Господин Шмит и цветята на Мариус Донкин

Ерик-Еманюел Шмит ще се включи в представлението за 70-я рожден ден на Мариус Донкин. Снимка: Народен театър

Ерик-Еманюел Шмит, автор на пиесата „Господин Ибрахим и цветята на Корана“, ще излезе на Голямата сцената в Народния театър на 13 февруари, за да участва в част от моноспектакъла на Мариус Донкин. Представлението ще отбележи 70-годишнината на актьора, директор на трупата.

„Господин Ибрахим и цветята на Корана“ се играе вече 16 години в Народния. Постановката е на проф. Снежина Танковска, преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, сценографията и костюмите – на Тони Кондев, музиката – на Сашо Младенов.

Ден преди представлението Шмит ще се срещне с президента Румен Радев. А 14 февруари ще посвети на почитателите си, ще дава автографи във фоайето на Първи балкон между 9,30 и 12,30 ч.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg