Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Господинов начело в Топ 5 на Столична библиотека

Раздават годишни награди на най-активните читатели

Писателят Георги Господинов, снимка: Румен Добрев - Господинов начело в Топ 5 на Столична библиотека

Писателят Георги Господинов, снимка: Румен Добрев

Петимата най-търсени български писатели в своите каталози ще обяви Столична градска библиотека на 17 декември. Това е първата класация, определяна не на база продажби или оценка на жури, а за най-много заети за четене книги. За постижението всеки един от авторите ще получи грамота.

ТОП 5 на най-търсените БГ писатели:

1. Георги Господинов

2. Калин Терзийски

3. Милен Русков

4. Захари Карабашлиев

5. Марин Бодаков 

В сряда Столична библиотека ще раздаде за първи път и награди за най-активните си читатели. На церемония в Мраморното фоайе на книжното средище са поканени Господинов, Русков, Терзийски, Карабашлиев и Бодаков, за да връчат отличия на най-добрите читатели на библиотеката. Призове ще бъдат присъдени в категориите „Читател на съвременна българска литература“, „Читател-дарител”, „Читател с най-много онлайн заявки”…

За Читател на годината ще бъде обявен Адриан Петков, прочел 203 книги за 100 дни. Ще бъдат разкрити и кои са заемали книги вече над 40 години от Столична библиотека.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90