Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Готова е суперзалата за европредседателството (снимки)

гостите от КОСАК споделят пред домакините си от НДК, че залите „превъзхождат доста тези в другите държави-членки“. Снимки: НДК - Готова е суперзалата за европредседателството (снимки)

гостите от КОСАК споделят пред домакините си от НДК, че залите „превъзхождат доста тези в другите държави-членки“. Снимки: НДК

Готова е новата суперзала в НДК, в която ще се провеждат заседанията на от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС   от януари до юли 2018 г. Позната ни като Зала 3, след ремонта тя е неузнаваема. А качествата й днес бяха оценени от членове на Секретариата на КОСАК (Конференция на комисиите по европейските въпроси към парламентите на държавите-членки на Европейския съюз), както и от служители на Народното събрание.

Разгледани са обновените зала 6, зала 3, прилежащите й зали 3.1. и 3.2, както и залите 7, 8 и 9 с прилежащите им офиси и работни помещения. Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще проведе две събития в зала 3 на НДК – председателски и пленарен КОСАК. Двата форума са сред първите събития, които НДК ще посрещне като домакин на българското председателство на Съвета на Европа.

След разходка в представените зали, гостите от КОСАК споделят пред домакините си от НДК, че залите „превъзхождат доста тези в другите държави-членки“.

Кадри на някои от обновените пространства в НДК:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН


Кое е събитието в културата, развълнувало ви най-силно през 2017 г.? Гласувайте!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах