Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Готвят забрана на Хелоуин в Русия

Бил „антидуховна култура”, дошла от Запада, към която руският народ се оказал податлив

Руски тийнейджъри прaзнувaт Хелоуин през 2020-a.  Снимка: ЕПА/БГНЕС - Готвят забрана на Хелоуин в Русия

Руски тийнейджъри прaзнувaт Хелоуин през 2020-a. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният празник Хелоуин е „антидуховна култура“. Това заяви представителката на руския Съвет на федерациите Олга Ковитиди, цитирана от РИА „Новости“. Висшата чиновничка е инициирала създаването на проектозакон за забрана на празници от типа на Хелоуин и Свети Валентин в Русия.

„Нашите деца участват в Хелоуин всеки ден – гледат анимации за чудовища, възрастни и подрастващи гледат филми на ужасите или играят компютърни игри с мъртъвци“, възмущава се Ковитиди.

Според нея трябва да се предвиди пълна забрана на подобни явления като празника на Вси светии в последния ден на октомври, защото „не бива в съзнанието на децата ни този ден да остава като окървавена част от нашата история. Защото разрушението е очевидно“. Това било „антидуховна култура, дошла от Запада“, а руският народ някак си се е оказал податлив към нея, казва Ковитиди.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg