Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Говорещият с птици Иван Юруков

Актьорът с моноспектакъл по разкази на Александър Урумов

Иван Юруков е в очакване на „Аскеер“, номиниран за водеща мъжка роля за образа на Найден в „Майстори“, спектакъл на Народния театър. Снимка: Галина Василева - Говорещият с птици Иван Юруков

Иван Юруков е в очакване на „Аскеер“, номиниран за водеща мъжка роля за образа на Найден в „Майстори“, спектакъл на Народния театър. Снимка: Галина Василева

Иван Юруков ще разговаря с птици на сцената, които не чуруликат, а говорят – казват „Ку“. „Пилето, което казва „Ку“ е първият моноспектакъл на актьора, а премиерата му ще бъде на 27 април в Благоевград.  

Автор на сценария за „Пилето…“ е Александър Урумов – представлението е създадено по сборниците с разкази на писателя „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Режисьор на спектакъла е Иван Юруков, музиката – на Михаил Шишков.

Репетирайки, актьорът е в очакване на „Аскеер“ – номинацията му е за водеща мъжка роля, за образа на Найден в представлението на Народния театър „Майстори“. В „Пилето…“ ще го видим в различни превъплъщения и най-вече като говорещия с птици нощен пазач.

Вижте още: НОМИНАЦИИ ЗА „АСКЕЕР“, ПЪЛЕН СПИСЪК

„Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизвикателство за актьора – споделя Юруков. – Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме „Пилето…” достойно”.

„Пилето, което казва „Ку“ ще се играе на 8 и 26 май в Нов Театър в НДК. Освен в Благоевградския театър, спектакълът ще бъде представен и в Петрич – на 28 април в Читалище „Братя Миладинови“.

Публиката междувременно може да гледа Иван Юруков и в спектаклите на Народния театър – „Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”, както и в „Червено” в Театър „199“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС