Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Град без пластмаса

Сан Франциско забранява продажбата на вода в полиетиленови бутилки

Сан Франциско вече е забранил найлоновите торбички. Целта на града е до 2020 г. никакъв пластмасов отпадък да не попада в сметищата. - Град без пластмаса

Сан Франциско вече е забранил найлоновите торбички. Целта на града е до 2020 г. никакъв пластмасов отпадък да не попада в сметищата.

Пластмасата е един от най-големите проблеми за околната среда. Вярвате или не, от нея всяка година се изхвърля достатъчно количество, за да обиколи Земята четири пъти. Дори по-лошо – 50% от пластмасата на планетата се използва само веднъж преди да поеме към боклука.

За да се пребори с този тип замърсяване, Сан Франциско направи нещо монументално – стана първият американски град, забранил продажбата на вода в пластмасови бутилки.

В рамките на четири години напълно от публичните места ще изчезнат полиетиленовите шишета със съдържание под 600 мл. Те ще са допустими, ако не е достъпен алтернативен източник на вода, предава „Глобал Флеър“.

Глобата за нарушение на директивата e до 1000 долара – което е немалка причина да се инвестира в стъклена бутилка за многократна употреба.

Сан Франциско вече е забранил найлоновите торбички. Целта на града е до 2020 г. никакъв пластмасов отпадък да не попада в сметищата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС