POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Град, достоен за Столична община

Дърво, отсечено при ремонта на площад „Славейков“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Град, достоен за Столична община

Дърво, отсечено при ремонта на площад „Славейков“. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Следпразнична молба към Столична община: моля да отсечете всичките дървета в София.

Така ще има повече място за паркиране на автомобилите ви. Няма да се занимавате с кастрене, поддържане, торене, напояване и всякакви такива според вас ненужни грижи, а ние няма да храним напразни надежди, че можем да имаме красив град.

Бетонирайте, сложете плочки като на селски площад – нека на единия да са диагонални, на друг шахматни, на трети – фигурални.

Асфалтирайте и градинките, но тук-таме оставете малко място за фиданки, които да изсъхват на няколко години, за да можете да налеете пари в близки до вас фирми.

Знам и няколко архитекти, които обичат да рушат и да строят молове или офис сгради (обикновено празни) – давайте им всички поръчки.

Не се затруднявайте с конкурси. И без това играчите са едни и същи, изпълнителите – също.

Тогава ще постигнете всичко: град за автомобилите, град без сянка, град с мръсен въздух, с фини и не дотам фини прахови частици. Град без история, без красота, без стил.

Град, достоен за вас!


Рубриката „Вашият коментар“ дава възможност на читателите на „Площад Славейков“ да станат и автори в сайта. Вие, нашите гости, често коментирате под статиите ни във Фейсбук, но някои от текстовете заслужават отделна публикация. Затова ви каним сред нас! Очакваме вашите текстове, подписани с истинското ви име. Изпращайте своите материали, анализи, коментари или художествена литература на имейл mail@ploshtadslaveikov.com.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg