Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Грамота за НДК, организирали Културното събитие на 2018 година

Грамота за „Културно събитие на 2018 година“ получиха изпълнителният директор Ангел Митев и председателят на Борда на директорите на НДК Борислав Велков от главния редактор на „Площад Славейков“ Диляна Димитрова. След гласуване читателите на медията избраха за най-значимо събитие на българската арт сцена концерта на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам на 30 юни в зала 1 на НДК. Отличието бе връчено на церемония в зала 8 на НДК. Грамота ще получи и „Концертгебау“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Грамота за НДК, организирали Културното събитие на 2018 година

Грамота за „Културно събитие на 2018 година“ получиха изпълнителният директор Ангел Митев и председателят на Борда на директорите на НДК Борислав Велков от главния редактор на „Площад Славейков“ Диляна Димитрова. След гласуване читателите на медията избраха за най-значимо събитие на българската арт сцена концерта на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам на 30 юни в зала 1 на НДК. Отличието бе връчено на церемония в зала 8 на НДК. Грамота ще получи и „Концертгебау“. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Концертът на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам в София бе избран за „Културно събитие на 2018 година“. Гастролът на една от най-елитните в света музикални институции на 30 юни 2018-а в зала 1 на НДК получи най-много гласове от читателите на „Площад Славейков“. Концертът със солист виртуозният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази оглави класацията с 28%.

Вижте още: КУЛТУРНОТО СЪБИТИЕ НА 2018-А: „КОНЦЕРТГЕБАУ“ В НДК

МОЦАРТ – РЕКВИЕМ

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3