Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Грета Тунберг: Много вероятно е да съм имала коронавирус

Активистката не се е изследвала за COVID-19, но предупреждава младите хора да се отнасят към опасността отговорно

„Ние, които не сме в рисковите групи, имаме огромна отговорност, защото нашите действия могат да бъдат въпрос на живот или смърт за много други“, пише Грета Тунберг. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Грета Тунберг: Много вероятно е да съм имала коронавирус

„Ние, които не сме в рисковите групи, имаме огромна отговорност, защото нашите действия могат да бъдат въпрос на живот или смърт за много други“, пише Грета Тунберг. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Грета Тунберг, шведската активистка, която започна световно движение срещу бездействието на властта за климатичните промени, „много вероятно“ е имала вируса COVID-19, съобщи самата тя в публикация в Инстаграм. Преди две седмици Тунберг се върнала от пътуване до централна Европа и се е изолирала заедно с баща си. Дни по-късно двамата се почувствали зле, с „тръпки по тялото, болно гърло и кашлица“.

Тунберг не е била изследвана за коронавирус, но твърди, че се е възстановила. Активистката предупреждава младите хора да се отнасят към вируса отговорно, дори и да изпитват леки симптоми.

„Ние, които не сме в рисковите групи, имаме огромна отговорност, защото нашите действия могат да бъдат въпрос на живот или смърт за много други“, пише тийнейджърката.

Училищните стачки, предизвикани от Тунберг, изкараха на улиците милиони млади хора по цял свят с настояване правителствата да предприемат спешни мерки, за да забавят действието на климатичните промени. Шведката се превърна в един от най-мощните гласове на своето поколение, каузата ѝ я отведе в залата на ООН, на среща с редица политически и бизнес лидери.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах