Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Група „Епизод“ възмутено отказа участие в концерт в „Исторически парк“

Според тях от партия „Величие“ поругават националните герои

Патриотичната рок група трябваше да бъде гвоздеят в програмата на концерта за 5-годишнината от откриването на „Исторически парк“. Снимка: Община Варна - Група „Епизод“ възмутено отказа участие в концерт в „Исторически парк“

Патриотичната рок група трябваше да бъде гвоздеят в програмата на концерта за 5-годишнината от откриването на „Исторически парк“. Снимка: Община Варна

Известната с патриотичните си рок песни група „Епизод“ отказа участие в голямо събитие на „Исторически парк“ в последния момент, съобщиха музикантите в официалния си сайт.

Причината, както обясняват от „Епизод“, е, че е „осквернена каузата“, за която те работят повече от четвърт век. Те смятат, че Николай Марков, председател на партия „Величие“, който е свързан с „Исторически парк“, е поругал Васил Левски и българските национални герои. В едно от предизборните си видеа той обяснява, че те са личности без особено значение, а бащите им са били „въшльовци“.

На 22 юни 2024 г. ние от „Епизод“ бяхме поканени да изнесем концерт в „Исторически парк“ до село Неофит Рилски край Варна. Преди няколко дни станаха известни думите на Николай Марков, с които той поругава Васил Левски и другите български национални герои. Същият човек е свързан с Историческия парк. Ние от „Епизод“ не можем присъстваме на този концерт. Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век“,  написаха в сайта си музикантите.

„Исторически парк“ организира на 22 юни тържествено честване на петата годишнина от откриването си. Беше предвидено група „Епизод“ да бъде гвоздеят на концерта в парка.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90