Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Група „Тату” билa виновна за появата на лесбийки в Русия

Депутатка заяви, че ЛГБТ творците трябва да работят като забранените автори в СССР

Двете момичета от „Тату“ са поддържали сценичен образ на лесбийки в началото на кариерата си. Снимка: Уикипедия - Група „Тату” билa виновна за появата на лесбийки в Русия

Двете момичета от „Тату“ са поддържали сценичен образ на лесбийки в началото на кариерата си. Снимка: Уикипедия

Група „Тату“ е причината да има лесбийки в Русия, заяви зам.-председателката на Държавната дума по въпросите на семейството, жените и децата Татяна Буцкая на пресконференция, цитирана от „Газета.ру“. Според нея дуетът е помогнал за появата на лесбийки и за увеличаване на броя представители на ЛГБТ.

Никога в детството ни не ни е идвало наум, че може момиче с момиче, докато не се появиха „Тату“. И момичетата взеха да се държат за ръка с други момичета, защото виждаха по телевизията, навсякъде ги пускаха. Момчето трябва да изглежда като момче, момичето – като момиче. Ако имаш заболяване, трябва да го лекуваш, а не да се хвалиш с него“, заяви Буцкая, като поиска забрана за песните на „Тату“.

Депутатката каза още, че новоприетият закон за забрана на пропагандата на ЛГБТ не ограничава творците и всеки може да пише и твори каквото си поиска, но ще трябва да го прави „под масата“ („писать в стол“ – устойчив израз от времето на СССР за произведения, които не могат да бъдат публично показвани – бел. ред.)

Ако на някого много му харесва, да си сложи слушалки и да си слуша вкъщи – продължaвaБуцкая. – Ние всички можем да живеем без такива неща. В общественото поле не трябва да има подобни песни.“

Група „Тату“, създадена през 1999 г., официално се разпадна през 2011 г., макар Юлия Волкова и Елена Катина периодично да се събират за редки съвместни прояви. Волкова е омъжена с две деца, а Катина се омъжи за втори път през лятото на 2022 г. и е отдадена християнка.

Един от създателите на „Тату“ – Александър Войтински, коментира думите на Буцкая, че никога не ѝ е идвало наум, че „може момиче с момиче“:

Не е идвало в нейната глава. В други глави сигурно е идвало. Тя не може да знае какво се случва в главите на другите хора“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90