Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Гугъл с поздрав към България за Трети март

Търсачката превърна логото си в нашия национален трибагреник

При влизане в българската версия на търсачката, на нея се вее българското знаме. - Гугъл с поздрав към България за Трети март

При влизане в българската версия на търсачката, на нея се вее българското знаме.

Българският национален флаг се развя и от страницата на най-голямата онлайн търсачка в света. „Гугъл“ поздрави страната ни с един от своите „дудъли“ – специални модификации на обичайното лого за различни празници и поводи.

Сега при влизане в българската версия на търсачката, на нея се вее нашият трибагреник – бяло, зелено, червено. При клик върху него пък биваме препратени към страницата с резултати от търсене за „Трети март“.

Вижте поздрава от „Гугъл“ тук.

На 3 март 2017-а се навършват 139 години от Освобождението на България. На тази дата през 1878-а в градчето Сан Стефано, днешен Йешилкьой, предградие на Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя.

С него се слага край на Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) и де факто се създава Българска държава след 500-годишно османско владичество.

Вижте още: 139 Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ!

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg