СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Х-фактор“, „Гласът на България“ или как с трици се ловят маймуни

Жана Бергендорф спечели последния сезон на "Х-фактор", а наградата й беше песен за самурай. - „Х-фактор“, „Гласът на България“ или как с трици се ловят маймуни

Жана Бергендорф спечели последния сезон на "Х-фактор", а наградата й беше песен за самурай.

Нова телевизия пуска нов сезон на „X-Фактор“. Би Ти Ви, разбира се, отвръщат с „Гласът на България“. Тв7 сигурно също ще измислят някой музикален формат, за да се борят в тая неравна битка…

В цялата тая „война“ за ония 1000 телевизора, в които има пийпълметрични устройства, телевизиите май забравят, че програмните им схеми се превръщат в нещо все по-инфантилно. А продуктът, който произвеждат – става все по-безсмислен. Лицата, които въртят, защото някой „умен“ редактор е решил, че са рейтингови – се превръщат в обезценена стока с лош дъх.

Телевизиите са като всичко останало у нас – нелеп опит на едни неразбиращи хора да ловят с трици маймуни. Резултатът ще е като този в политиката – все по-малко хора пред малкия екран.

Господа телевизионери, не забравяйте едно – в България има повече домакинства с компютри, отколкото такива с вътрешни тоалетни в домовете си. И хората с компютрите постепенно ще разберат, че могат да гледат американския „X-Фактор“ и английския The Voice, които, ако не друго, поне нямат Дони и Графа за музикални продуценти и Саня Армутлиева за жури.

И така, докато и вие не обявите идея за референдум за задължително гледане на български телевизии у нас…

 

Текстът е публикуван във фейсбук профила на Венци Мицов

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg