Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Хайка за вълци“ и зад Океана

Класическият роман на Ивайло Петров излиза в САЩ в превод на Анджела Родел

„Архипелаго букс“ е издателство с нестопанска цел, специализирано в публикуването на „отлични преводи на класическа и съвременна световна литература“. - „Хайка за вълци“ и зад Океана

„Архипелаго букс“ е издателство с нестопанска цел, специализирано в публикуването на „отлични преводи на класическа и съвременна световна литература“.

И англоезичните читатели скоро ще четат класиката на Ивайло Петров „Хайка за вълци“. В дните около датата на рождението на писателя, 19 януари, от американското издателство „Архипелаго букс“ обявиха, че в средата на април тази година книгата излиза в каталога им, в превод на Анджела Родел.

WolfHuntRH-600x750Една от най-важните творби на българската литература за изминалото столетие, „Хайка за вълци“ поставя пагубната история на страната от ХХ век в човешкия контекст на безпомощността и отчаянието. Романът, посветен на изгубеното щастие, обхваща времето от първите години след Втората световна война до 1965 г. до епохата на колективизацията, когато комунистическите власти отнемат земята от нейните собственици. В класацията „Голямото четене“ през 2008 г., която подреди 100-те любими романа на българите, „Хайка за вълци“ зае 38-о място.

„Архипелаго букс“ е издателство с нестопанска цел, специализирано в публикуването на „отлични преводи на класическа и съвременна световна литература“, се обяснява в сайта им. В първите двайсет години от съществуването му, под неговия знак са излезли над 120 книги, преведени от повече от 30 езика. Сега за първи път сред тях е и българският.

В каталога на „Архипелаго букс“ попадат автори като Франц Кафка, Хулио Кортасар, Марина Цветаева, Райнер Мария Рилке, Сьорен Киркегор, Карл Уве Кнаусгард, Маргьорит Дюрас, Роберт Музил, Бохумил Храбал, Новалис, Миленко Йергович и др.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах