Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хайку столица през уикенда

Вход свободен на международен поетичен фестивал в София

В неделя е организирана разходка из София, на която ще се пише хайку, вдъхновено от градските пейзажи. - Хайку столица през уикенда

В неделя е организирана разходка из София, на която ще се пише хайку, вдъхновено от градските пейзажи.

Някои от най-известните чуждестранни и български майстори на хайку се събират за тридневен форум в София – но той няма да е закрито събитие само за посветени, а напротив, отваря вратите си при вход свободен за всеки любител на поетичния жанр.

В Столичната библиотека ще се съберат Дейвид Ланю (САЩ), Щефан Волфшюц (Германия), Людмила Балабанова (България), Антоанета Николова (България), Йордан Ефтимов (България), Илиана Илиева (България), Елисавета Шапкарева (България), Петър Чухов (България) и др.

През трите дни за любителите на поезията са предвидени изложба на фото хайга, представяне на антология с хайку поезия, международна конференция на тема „Хайку: реалност и отражение“.

Всеки, който желае, би могъл да се включи и в неделната хайку разходка из столицата, по време на която участниците ще пишат хайку стихове, вдъхновени от софийските пейзажи.

Програма на Втория международен хайку форум

30 юни (петък)
Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4

17:00 ч. Официално откриване на Втори международен хайку форум. Откриване на изложба фото хайга „Меню за пътешественици“ на Диляна Георгиева и Петър Павлов. Обявяване на победителите от конкурса за хайку на свободна тема. Хайку четене на участниците във Форума.

1 юли (събота)
Американски център към Столична библиотека, пл. „Славейков“ № 4А

10:00 ч. Международна хайку конференция на тема „Хайку: реалност и отражение”.

16:00 ч. Представяне на хайку антологията „Прегръдки за непознати“ от Първия международен хайку форум София 2016.

2 юли (неделя)

10:00 ч. Хайку разходка из София, по време на която поетите пишат хайку стихове. Сборен пункт пред Столична библиотека.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90