POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Хамлет“ на Шекспировия театър на гастрол във Варна

В ролята на Хамлет във Варна ще видим Джошуа Макгуайър. - „Хамлет“ на Шекспировия театър на гастрол във Варна

В ролята на Хамлет във Варна ще видим Джошуа Макгуайър.

Хамлет от спектакъла на Шекспировия театър „Глобус“ в Лондон пристига във Варна на 3 юни. Гастролът ще бъде в рамките на фестивала „Варненско лято“.

Трупата на легендарния театър е на световно турне, посветено на 450-годишнината от рождението на Уилям Шекспир. Обиколката им по избрани сцени из всички кътчета на планетата ще приключи след 2 години, когато театърът ще отбележи 400 г. от смъртта на гениалния драматург.

Фестивалът „Варненско лято“ ще се превърне в лятна театрална столица от 1 до 11 юни за 22 път. Българските заглавия, включени в афиша, са 10, а представленията на чужди трупи ще бъдат десетки – италианският „Метаморфози“, полският „12 разгневени мъже“, словенският „Бесният локомотив“ и американският „Кадиш“…

В деня на откриването ще има улично шоу на групата „Да Да Данг Перкусии“ от Бергамо, Италия. А финалът ще бъде австралийска смесица от екология и театър „Миграцията на птиците“.

Вижте сцена от спектакъла:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90