Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Втора прожекция на „Хамлет“ с Къмбърбач в НДК

Световното театрално събитие ще се излъчи в НДК няколко часа преди „Макбет“ с Майкъл Фасбендър

Бенедикт Къмбърбач е Хамлет в София на 20 и 22 ноември. - Втора прожекция на „Хамлет“ с Къмбърбач в НДК

Бенедикт Къмбърбач е Хамлет в София на 20 и 22 ноември.

Почитателите на Уилям Шекспир у нас трябва да подчертаят дебело датата 22 ноември в календара си. Освен че тогава в зала 1 на НДК ще се излъчи филмът „Макбет“ с Майкъл Фасбендър, по-рано, от 13 часа, ще има и втора прожекция на театралния спектакъл „Хамлет“ с Бенедикт Къмбърбач.

Първоначално организаторите на „Киномания“ обявиха само една дата за представлението – 20 ноември. Билетите обаче бързо бяха изкупени, а интересът не намаля. Така и се е стигнало до втора прожекция на театралното събитие на годината, и то в деня на „Макбет“.

Самото излъчване на филма на Джъстин Кързел променя часа си – вместо в 20,30, каквито бяха предварителните планове, то ще е в 18 часа, непосредствено след спектакъла „Хамлет“ от „Барбикан“.

След двете творби по Шекспир пък отново на екрана излиза Майкъл Фасбендър – но вече не като Макбет, а като безкомпромистния Стив Джобс в едноименния филм на Дани Бойл. Но докато „Макбет“ ще има и други прожекции на фестивала, „Стив Джобс“ ще е само с една.

И така, маратонът се задава – Бенедикт Къмбърбач търси какво е гнило в Дания в театър от 13 часа; от 18 часа Фасбендър ще лее кръв и ще крачи сред огъня на завоюваните земи в „Макбет“, а от 20,30 часа отново той показва лицето на един от най-големите иноватори в света.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg