Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хари и Меган с нови обвинения срещу британската монархия

Принц Хари говори за „институционална манипулация“ в трейлър на втората част на документалния сериал на „Нетфликс“

Сериалът за Хари и Меган е гледан от 2,4 млн. зрители в премиерния си ден. Снимка: Стопкадър - Хари и Меган с нови обвинения срещу британската монархия

Сериалът за Хари и Меган е гледан от 2,4 млн. зрители в премиерния си ден. Снимка: Стопкадър

Нови обвинения срещу кралското семейство отправи принц Хари в трейлър към новите епизоди на „Хари и Меган“. Втора част на документалния сериал ще тръгне в „Нетфликс“ на 15 декември и обещава да засегне в по-големи детайли причините, поради които двойката се отказа от официалните си кралски титли и се премести в САЩ.

„Те бяха готови да лъжат, за да защитят брат ми, но не бяха готови да кажат истината, за да защитят нас“, коментира принц Хари в краткото видео.

Този момент от трейлъра обаче е спорен, отбелязва Би Би Си, тъй като не става ясно дали обвинението е отправено към кралското семейство или нападката е по-обща – субтитрите, съпътстващи трейлъра в „Нетфликс“, гласят „британските медии бяха готови да лъжат, за да защитят брат ми“, макар и Хари да казва „те“.

Херцозите на Съсекс обясняват причините, поради които са се отказали от британската монархия.

„Не ме хвърлиха на вълците, даваха ме на вълците парче по парче“, коментира Меган.

По-натам Хари говори за „институционална манипулация“, загатване, че в останалите три епизода от сериала ще предложи повече разкрития за детайлите около разрива между двойката и британската монархия. Показани са и кадри от „полета на свободата“, вероятно пътуването на принца до САЩ.

От Бъкингамския дворец все още пазят мълчание относно продукцията.

Досега „Нетфликс“ пусна само първите три епизода на документалния сериал и те бяха посрещнати със смесени реакции от двете страни на океана. Голяма част от зрителите отбелязаха, че повечето от поднесената информация е вече известна. Дори и това да е така, „Хари и Меган“ все пак отбеляза огромен зрителски интерес, първата част на сериала е привлякла 2,4 млн. зрители в премиерния си ден. Постижението е по-добро дори от това на „Короната“, отбелязва Би Би Си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg