Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хари Потър готов за скок в театъра, ще задмине ли „Цар Лъв“?

Джоан Роулинг подготвя за сцена в Лондон историята за малкия очилат магьосник

Джоан Роулинг превзе книжния пазар и киното, а сега се кани да пусне малките си магьосници и на театралната сцена. - Хари Потър готов за скок в театъра, ще задмине ли „Цар Лъв“?

Джоан Роулинг превзе книжния пазар и киното, а сега се кани да пусне малките си магьосници и на театралната сцена.

Писателката Джоан Роулинг разкри в Tуитър, че подготвя театрален спектакъл „Хари Потър и прокълнатото дете” – при това в две части.

Защо в две части? „Епичната същност на историята” не позволява тя да бъде представена в рамките само на една пиеса на сцената. В постановката ще се появят и героите, представени бегло в книгите за малкия магьосник.

Според „Дейли Мейл” първата част ще покаже живота на починалите родители на Хари Потър – Лили Еванс Потър и Джеймс Потър. Един скок назад в миналото, защото първият том на сагата „Хари Потър в училището за магии” започва с ужасната леля на младия магьосник, Петуния, и нейния съпруг, които са поели възпитанието на момчето след смъртта на родителите му.

Добре пазена тайна

Макар че отказва да разкрие подробности за историята във втората част на пиесата, Джоан Роулинг все пак споменава откъслеци пред сайта Pottermore, посветен на фантастичната вселена. А в Туитър писателката споменава, че тази част „няма да бъде предистория”.

За да напише пиесата, Роулинг е работила в сътрудничество с британския писател Джек Торн (бащата на Skins и сериалите „Това е Англия 86“ и „Това е Англия 88“). Кастингът за актьорите в театралното представление започна през юни тази година.

Първата част на спектакъла е предвидена за лятото на 2016 г. в театър „Палас“ в Лондон. Очакванията са билетите за „Хари Потър и прокълнатото дете” ще надминат рекордните продажби на „Цар Лъв” и „Wicked” (Неразказаната история на Вещиците от Оз).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg