Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Харви Уайнстийн отвръща на удара?

Продуцентът наел детективи да шпионират жертвите му, съобщава „Ню Йоркър“

Според „Ню Йоркър“ Харви Уайнстийн е наел „Блек Кюб“ - фирма, управлявана от бивши агенти на Мосад, да събира информация за Роуз Макгоуън, която обвинява филмовия магнат в изнасилванe. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Харви Уайнстийн отвръща на удара?

Според „Ню Йоркър“ Харви Уайнстийн е наел „Блек Кюб“ - фирма, управлявана от бивши агенти на Мосад, да събира информация за Роуз Макгоуън, която обвинява филмовия магнат в изнасилванe. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Харви Уайнстийн е наел частни детективи да шпионират обвинителките му и да следят репортерите, които разследват миналото му, твърди „Ню Йоркър“.

Изданието съобщава, че Уайнстийн е наел „Блек Кюб“ – фирма, управлявана от бивши агенти на Мосад, да събира информация за Роуз Макгоуън, която обвинява филмовия магнат в изнасилване. Фирмата е използвала агент(к)и под прикритие, една от които се е представила като активист за правата на жените, за да се срещне с Макгоуън и да получи информация за предстоящата ѝ книга, се казва в текста.

Освен „Блек Кюб“, продуцентът бил наел и „Крол“ – фирма за корпоративна сигурност, в опит да блокира излизането на нови материали в „Ню Йоркър“ и „Ню Йорк Таймс“ с обвинения в сексуален тормоз, пише според „Ню Йоркър“.

Изданието осветява и ролята на Дейвид Бойс от юридическата фирма „Бойс Шилър Флекснър ЛЛП“, която трябвало да контролира шпионската операция. Надзорът на такова разследване от адвокатска кантора може да го представи като част от привилегированите отношения адвокат-клиент, което ще го предпази от разкриване в съдебни дела. Пред „Ню Йоркър“ обаче Бойс е казал, че това споразумение било „грешка“.

В изявление пред „Ню Йоркър“ говорителката на Уайнстийн обвини публикацията в разпространяване на „неточности и конспиративни теории“.

Според публикацията, от „Блек Кюб“ са наели и журналист на свободна практика, който да се свърже с Макгоуън и две други жени с обвинения срещу Уайнстийн, както и с репортери, работещи по историята.

Междувременно в понеделник, 6 ноември, Телевизионната академия е гласувала доживотно изключване на похотливия продуцент, обвинен от десетки жени в сексуален тормоз, насилие и изнасилване. От Телевизионната академия (която раздава наградите „Еми“) обявиха и че ще ревизират кодекса за поведения на организацията – процес, започнал още преди избухването на скандала с Уайнстийн.

Харви Уайнстийн е получил 16 номинации за „Еми“ в кариерата си като изпълнителен продуцент на „Проджект Рънуей“ на „Лайфтайм“ и „Проджект Грийнлайт“ на НВО.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg