VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хъшовете на Морфов – 10 години „Да живей България!“

Нови актьори в ролите на Чочо, Рачков, Захари Бахаров, Владо Карамазов...

Днес публиката гледа други хъшове. Немалко от култовите роли сега са в ръцете на различни актьори. - Хъшовете на Морфов – 10 години „Да живей България!“

Днес публиката гледа други хъшове. Немалко от култовите роли сега са в ръцете на различни актьори.

Десета година в афиша на Народния театър празнуват „Хъшове“-те на Александър Морфов. На 1 октомври актьорите откриват сезона на голямата сцена, а юбилейното им представление ще бъде на 22 октомври. Над 200 000 зрители са аплодирали досега спектакъла и са повтаряли заедно с актьорите „Да живей България!“.

Днес публиката гледа други хъшове. Немалко от култовите роли сега са в ръцете на различни актьори. Лудата глава Македонски навремето беше Чочо Попйорданов (1964-2013), сега в образа му вилнее друг талантлив дивак от първата ни трупа – Деян Донков. Попчето на Захари Бахаров днес е Христо Петков, изключително забавният румънски келнер Димитър Рачков – Васил Драганов, Христо Ботев на Владимир Карамазов вече е Иван Юруков…

Юбилеят на „Хъшове“ е част от 110-годишнината на Народния театър. Едно от събитията за празника са новите цени на билетите за всички представления на голяма сцена през месец октомври – 8 лв.! Това е голям подарък за високо изкуство, изпълнено на живо, което зрителят получава срещу нищожна цена. Спектаклите, например, на много от театралните мечки не падат под 25 лв.

Срещу 8 лв. публиката може да гледа новия спектакъл на Теди Москов „Каквато ме искаш“ по Луиджи Пирандело. Премиерата е на 10 октомври. Участват Снежина Петрова, Стоян Алексиев, Марин Янев, Жорета Николова, Цветан Алексиев, Вяра Табакова, Илиана Коджабашева, Елена Телбис, Сава Драгунчев, Никола Додов, Любомир Петкашев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg