Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хасково връща Народния си оркестър

Мисията ни е да пазим традицията, казват музиканти от закрития преди време фолкорен състав

 - Хасково връща Народния си оркестър

В години на безпаричие, когато нерядко възникват идеи за закриване в културата, един оркестър ще бъде върнат към живот. В Община Хасково е взето решение да бъде възстановен Народният оркестър, закрит преди няколко години, съобщава haskovo.net след общественото обсъждане на местния бюджет за 2017 г.

Предложението за възстановяване на оркестъра направи музикантът Димчо Йорданов.

„В днешното време на чалга нашият оркестър има своето място и мисия. Навремето в музикалното училище във всеки клас имаше поне по две-три деца, които учеха фолклорни музикални инструменти. Сега няма нито едно. Мисията ни е да запазим традицията, фолклора, националната култура“, заяви Йорданов.

Видимо идеята предварително е била обсъждана, защото кметът Добри Беливанов обяви, че Народният оркестър ще бъде възстановен и думите му бяха последвани от аплодисменти в залата. Решението е Народният оркестър да бъде към Младежкия център в Хасково, към който е и ансамбъл „Южняче“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах