Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хавиер Бардем осъди „публичния линч“ над Уди Алън

Актьорът иска отново да работи с него

Уди Алън твърди, че е невинен. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Хавиер Бардем осъди „публичния линч“ над Уди Алън

Уди Алън твърди, че е невинен. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хавиер Бардем потвърди своята подкрепа към Уди Алън, с когото е работил във филма „Вики Кристина Барселона“.

Бардем осъди „публичният линч“ на Алън след обвинението в сексуален тормоз, отправено му от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, когато тя била още дете. Изказването си актьорът направи по време на своя мастерклас на течащия в момента филмов фестивал „Люмиер“ в Лион, Франция. Цитиран от „Гардиън“, испанецът разкри своята готовност да работи с режисьора отново, и то веднага.

„По времето, когато правихме „Вики Кристина Барселона“, обвиненията бяха вече ясни от 10 години и два щата в САЩ бяха отсъдили, че той не е виновен – казва Бардем. – Ако правната ситуация някога се промени, тогава може би ще променя мнението си. Но засега не съм съгласен с публичния му линч, и ако Уди Алън ми се обади да работя с него отново, аз ще бъда там на следващата сутрин. Той е гений.“

Отношението на Бардем рязко се разграничава от изразените позиции на актьорите Колин Фърт, Тимоти Шаламе и режисьорката Грета Геруиг, които заявиха съжаление, че са работили с Алън и твърдят, че никога повече няма да го направят. Това се случи след 2013 г., когато Дилън Фароу припомни в статия обвиненията си за вероятното престъпление, извършено през 1992 г.

През април тази година Бардем отново защити Алън с думите, че „е шокиран от отношението“ към него и изрази съмнения, че режисьорът е виновен.

Алън твърди, че е невинен – изследване на осиновената му дъщеря, проведено през 1993 г., доказва, че не изглежда тя да е била подложена на сексуален тормоз.

Междувременно продуктивният режисьор ще си вземе една година творчески отпуск, нарушавайки обичайния си темп на работа, според който всяка година изкарва по един нов филм. Най-новото му заглавие „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ с участието на Джъд Лоу, Селена Гомес, Тимоти Шаламе и Ел Фанинг все още чака премиерната си дата.

Вижте още: УДИ АЛЪН СПИРА ДА СНИМА. ЗАСЕГА ИЛИ ЗАВИНАГИ?

НОВИЯТ ФИЛМ НА УДИ АЛЪН НЕ Е ПРИЗНАНИЕ, А НЕЩО МНОГО ПО-ВРЕДНО

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС