Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Хавиер Бардем осъди „публичния линч“ над Уди Алън

Актьорът иска отново да работи с него

Уди Алън твърди, че е невинен. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Хавиер Бардем осъди „публичния линч“ над Уди Алън

Уди Алън твърди, че е невинен. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хавиер Бардем потвърди своята подкрепа към Уди Алън, с когото е работил във филма „Вики Кристина Барселона“.

Бардем осъди „публичният линч“ на Алън след обвинението в сексуален тормоз, отправено му от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, когато тя била още дете. Изказването си актьорът направи по време на своя мастерклас на течащия в момента филмов фестивал „Люмиер“ в Лион, Франция. Цитиран от „Гардиън“, испанецът разкри своята готовност да работи с режисьора отново, и то веднага.

„По времето, когато правихме „Вики Кристина Барселона“, обвиненията бяха вече ясни от 10 години и два щата в САЩ бяха отсъдили, че той не е виновен – казва Бардем. – Ако правната ситуация някога се промени, тогава може би ще променя мнението си. Но засега не съм съгласен с публичния му линч, и ако Уди Алън ми се обади да работя с него отново, аз ще бъда там на следващата сутрин. Той е гений.“

Отношението на Бардем рязко се разграничава от изразените позиции на актьорите Колин Фърт, Тимоти Шаламе и режисьорката Грета Геруиг, които заявиха съжаление, че са работили с Алън и твърдят, че никога повече няма да го направят. Това се случи след 2013 г., когато Дилън Фароу припомни в статия обвиненията си за вероятното престъпление, извършено през 1992 г.

Фантастико

През април тази година Бардем отново защити Алън с думите, че „е шокиран от отношението“ към него и изрази съмнения, че режисьорът е виновен.

Алън твърди, че е невинен – изследване на осиновената му дъщеря, проведено през 1993 г., доказва, че не изглежда тя да е била подложена на сексуален тормоз.

Междувременно продуктивният режисьор ще си вземе една година творчески отпуск, нарушавайки обичайния си темп на работа, според който всяка година изкарва по един нов филм. Най-новото му заглавие „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ с участието на Джъд Лоу, Селена Гомес, Тимоти Шаламе и Ел Фанинг все още чака премиерната си дата.

Вижте още: УДИ АЛЪН СПИРА ДА СНИМА. ЗАСЕГА ИЛИ ЗАВИНАГИ?

НОВИЯТ ФИЛМ НА УДИ АЛЪН НЕ Е ПРИЗНАНИЕ, А НЕЩО МНОГО ПО-ВРЕДНО

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах