HBO започна сериал за рода Таргариен

Ще ни върне 300 години преди събитията от „Игра на тронове“

Новият сериал по „Огън и кръв“ ще разкаже за предшествениците на Денерис Таргариен. - HBO започна сериал за рода Таргариен

Новият сериал по „Огън и кръв“ ще разкаже за предшествениците на Денерис Таргариен.

Феновете на „Игра на тронове“ останаха силно разочаровани от смъртта на двата дракона в сериала, но Дрогон няма да е последният дракон, който ще видят да се носи над Вестерос.

НВО разработва нов сериал по „Огън и кръв“, книгата на Дж. Р. Р. Мартин, която започва с първия могъщ Таргариен Егон Завоевателя и разказва историята на обединението на Седемте кралства и следващите русокоси монарси. Това са предшествениците на Денерис Таргариен (Емилия Кларк) и Джон Сняг (Кит Харингтън), които видяхме в хитовия сериал „Игра на тронове“. Процесът вече е напреднал – скоро компанията ще поръча пилотен епизод, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на свои анонимни източници.

Продуцент на пилотния епизод е Райън Кондал, един от създателите на научно-фантастичния сериал „Колония“. Действието ще се развива 300 години преди събитията от „Троновете“ и ще разкаже началото на края на рода Таргариен.

От НВО са отказали коментар пред „Варайъти“.

Мартин е споменавал в блога си, че една от предисториите на сериала, по които НВО може да пожелае да работи, е именно „Огън и кръв“. Малко по-късно от компанията потвърдиха, че разглеждат пет проекта за Вестерос. Единственият оповестен е предистория с необявено заглавие с участието на Наоми Уотс, чийто пилотен епизод в момента е на етап постпродукция. Новият сериал ще разкаже за Дългата нощ, Горските чеда, създаването на Белите бродници, мистериите на Есос и легендите около първите Старки. Мартин би искал да кръсти сериала „Дългата нощ“, но от НВО още не са оповестили официалното заглавие.

Джейн Голдман е сценарист и шоурънър на предисторията, заедно с Джордж Мартин. Ес Джей Кларксън е режисьор.

Пловдив Джаз Фест