VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

HBO започна сериал за рода Таргариен

Ще ни върне 300 години преди събитията от „Игра на тронове“

Новият сериал по „Огън и кръв“ ще разкаже за предшествениците на Денерис Таргариен. - HBO започна сериал за рода Таргариен

Новият сериал по „Огън и кръв“ ще разкаже за предшествениците на Денерис Таргариен.

Феновете на „Игра на тронове“ останаха силно разочаровани от смъртта на двата дракона в сериала, но Дрогон няма да е последният дракон, който ще видят да се носи над Вестерос.

НВО разработва нов сериал по „Огън и кръв“, книгата на Дж. Р. Р. Мартин, която започва с първия могъщ Таргариен Егон Завоевателя и разказва историята на обединението на Седемте кралства и следващите русокоси монарси. Това са предшествениците на Денерис Таргариен (Емилия Кларк) и Джон Сняг (Кит Харингтън), които видяхме в хитовия сериал „Игра на тронове“. Процесът вече е напреднал – скоро компанията ще поръча пилотен епизод, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на свои анонимни източници.

Продуцент на пилотния епизод е Райън Кондал, един от създателите на научно-фантастичния сериал „Колония“. Действието ще се развива 300 години преди събитията от „Троновете“ и ще разкаже началото на края на рода Таргариен.

От НВО са отказали коментар пред „Варайъти“.

Америка за България

Мартин е споменавал в блога си, че една от предисториите на сериала, по които НВО може да пожелае да работи, е именно „Огън и кръв“. Малко по-късно от компанията потвърдиха, че разглеждат пет проекта за Вестерос. Единственият оповестен е предистория с необявено заглавие с участието на Наоми Уотс, чийто пилотен епизод в момента е на етап постпродукция. Новият сериал ще разкаже за Дългата нощ, Горските чеда, създаването на Белите бродници, мистериите на Есос и легендите около първите Старки. Мартин би искал да кръсти сериала „Дългата нощ“, но от НВО още не са оповестили официалното заглавие.

Джейн Голдман е сценарист и шоурънър на предисторията, заедно с Джордж Мартин. Ес Джей Кларксън е режисьор.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg