Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хелън Мирън коронована с „Тони“ за ролята на Елизабет II

„Странна случка с куче през нощта“ определен за най-добър спектакъл

Хелън Мирън е еднакво величествена в образите на две английски кралици - Елизабет Първа и Елизабет Втора. - Хелън Мирън коронована с „Тони“ за ролята на Елизабет II

Хелън Мирън е еднакво величествена в образите на две английски кралици - Елизабет Първа и Елизабет Втора.

Хелън Мирън получи статуетката за най-добра актриса на театралните награди „Тони“ в Ню Йорк. Отличието ѝ е за ролята на Елизабет Втора в спектакъла „Публиката“. При получаването на приза, Мирън, която вече има Оскар за филма „Кралицата“ за образа на кралица Елизабет Първа, заяви: „Ваше величество, направихте го отново“.

Актрисата, победила в категорията Кери Мълиган и Рут Уилсън, посвети наградата на своя съпруг – режисьора Тайлър Хакфорд.

„С „Тони“, „Еми“ и „Оскар“ сега ми остава само „Грами“, пошегува се Мирън.

С „Тони“, „Еми“ и „Оскар“ сега ми остава само „Грами“, пошегува се Мирън

С „Тони“, „Еми“ и „Оскар“ сега ми остава само „Грами“, пошегува се Кралица Хелън.

„Странна случка с куче през нощта“ взе статуетките за най-добра постановка, за режисурата на Мариан Елиът и за най-добър актьор – Алекс Шарп. Сценичната адаптация по романа на Марк Хадън първо се играеше на сцената на Националния театър в Лондон, а след това се качи и на Бродуей в Ню Йорк.

В своята категория Шарп надделя над Брадли Купър и Бил Найхи. При получаването на отличието, той изтъкна пред аудиторията, че едва миналата година се е дипломирал.

„Странна случка с куче през нощта“ взе още статуетките за най-добро осветление и за сценография.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90