Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Хепи“ избран за най-добър ресторант в Лондон

Сред конкуренцията на „Le Gavroche“ с две звезди „Мишлен“

Екипът на лондонския „Хепи“. Снимка: Фейсбук - „Хепи“ избран за най-добър ресторант в Лондон

Екипът на лондонския „Хепи“. Снимка: Фейсбук

Лондонският клон на българската верига „Хепи“ бе признат за най-добър ресторант според „British Restaurant Awards“, съобщава „Ивнинг Стандарт“. Заведението на „Пикадили Съркъс“ триумфира и в двете категории, в които бе номинирано – за най-гостоприемни служители и за най-добър ресторант в в британскат столица, като във втората категория успя да надделее над добре утвърдени ресторанти като „BiBi“ за индийска кухня и „Le Gavroche“ с гурме кухня по френски стандарт и две звезди „Мишлен“ .

Церемонията по награждаване на победителите е била на 12 септември в „Порчестър Хол“ в Лондон.

„British Restaurant Awards“ се провеждат за четвърта година. Това е годишна класация, в която клиентите имат право да номинират любимите си места за хапване, както и готвачите, които са им направили впечатление. Организаторите са издателите на „Chelsea Monthly magazine“, „The National Post“, „Luxury Weekly“ и създателите на платформата „VooVix.com“. Ресторантите и хората с най-много номинации попадат в късия списък, след което решението е изцяло в ръцете на публиката.

„Хепи“ отваря в Лондон през 2020 г. в разгара на локдауните във връзка с Ковид-19. Предлага разнообразно международно меню, в което може да се намери за всекиго по нещо – от бургери, през паста до традиционната британска комбинация от риба и пържени картофи (фиш енд чипс).

„Изключително сме развълнувани, че сме избрани от британската публика за тези уважавани награди – коментира Иван Попов, собственик на „Хепи Лондон“, пред „Ивнинг Стандарт“. – Като сравнително млад ресторант в централен Лондон, за нас тази похвала е чест. „Хепи“ измина дълъг път за кратък период от време и тази награда е чудесен пример за това.“

В останалите категории най-добър ресторант на годината стана „Кутир“ с индийска кухня, за най-луксозен ресторант на годината бе признат „Риц“. За най-добър готвач е избран Алдо Зили, работил с принц Уилям в младежката благотворителна организация Centrepoint.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg