Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Хермес“ на литературно турне, дарява книги за 25 хил. лева

Читалища от пет български региона ще получат знакови заглавия на писатели като Георги Мишев, Георги Божинов, Владимир Зарев

Георги Мишев ще е гост на първата среща от турнето – във Велико Търново.  Снимка: Румен Добрев, „Площад Славейков“ - „Хермес“ на литературно турне, дарява книги за 25 хил. лева

Георги Мишев ще е гост на първата среща от турнето – във Велико Търново. Снимка: Румен Добрев, „Площад Славейков“

Литературно турне и книги на стойност 25 хиляди лева дарени на читалища в пет български региона от „Хермес“ – издателството тръгва из страна по повод 25-ата си годишнина.

Първата дестинация е Велико Търново, където на 12 май лично управителят на „Хермес“ Стойо Вартоломеев ще се срещне с представители на библиотечната общност от региона и ще дари книги на стойност 5000 лева на 30 читалища.

Специален гост на събитието ще бъде и писателят Георги Мишев.  Сред дарените заглавия ще има и по едно от него –  с автограф от автора. Останалите автори, чиито книги ще бъдат подарени на читалищата в Търновско, също са знакови имена в родната литература – като Владимир Зарев, Недялко Славов, Георги Божинов и много други.

Следващото посещение на издателите ще е на 18 май в Русе, където гост-писател ще бъде Васил Георгиев, който наскоро издаде новия си роман „Екс орбита“. Предстои да бъдат оповестени и останалите градове, които ще бъдат посетени.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах