Херо Мустафа рецитира „Де е България“ (видео)

Американското посолство с въпрос към читателите във Фейсбук кой е авторът на стихотворението

Посланик Херо Мустафа рецитира Вазов на български език. Снимка: Стопкадър от видеото - Херо Мустафа рецитира „Де е България“ (видео)

Посланик Херо Мустафа рецитира Вазов на български език. Снимка: Стопкадър от видеото

Американското посолство в България публикува онлайн видео, в което посланичката Херо Мустафа рецитира на български език част от стихотворението „Де е България“. Краткият запис е обявен като част от седмичната поредица на посолството „Културни контакти“.

„Тази публикация е за всички, които обичат българската литература. Посланик Мустафа рецитира българска поезия. Може ли да назовете автора?“, се пита в страницата на посолството във Фейсбук.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg