Херо Мустафа с предизвикателство към Графа, Любо Киров и Орлин Павлов (видео)

Американската посланичка с видео в подкрепа на българската музика

Посланик Херо Мустафа в стопкадър от видеото - Херо Мустафа с предизвикателство към Графа, Любо Киров и Орлин Павлов (видео)

Посланик Херо Мустафа в стопкадър от видеото

Американската посланичка в България Херо Мустафа записа видео, в което заедно със своята „дипломатическа група” прави синхрон и танцува върху песента на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов „Заедно”.

Видеото е публикувано в страницата на посолството във Фейсбук с хаштаг #ЗаедноЗаБългарскатаМузика. Нейно Превъзходителство г-жа Мустафа и нейните сътруднички интерпретират популярната българска песен с усмивка и с предизвикателство, което стартира именно от тях. В края на клипа посланичката отправя призив към тримата певци, чиято песен е използвала, да представят по подобен начин своята любима песен.

В текста към публикуваното видео се казва:

„Предизвикателството започва! Посланик Мустафа и нейната дипломатическа група изпълняват любима българска песен и предизвикват трима български певци да отговорят. Кой е предизвикан? Коя е песента? Ще бъде ли прието предизвикателството? Разберете в нашето видео!

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

#ЗаедноЗаБългарскатаМузика”

Г-жа Мустафа често комуникира с българските граждани чрез неформални видеообръщения. Тя публикува клип с поздравление за Байрама, показа с видео как танцува заедно с ромски момичета на Василица, рецитира стихотворението „Де е България”.

Каузата за българската музика е нова и идва, след като парламентът отхвърли настояването на наши музикални творци да въведе квота за българска музика в медиите по подобие на повечето европейски страни.

#ЗаедноЗаБългарскатаМузика

Предизвикателството започва! Посланик Мустафа и нейната дипломатическа група изпълняват любима българска песен и предизвикват трима български певци да отговорят. Кой е предизвикан? Коя е песента? Ще бъде ли прието предизвикателството? Разберете в нашето видео!#ЗаедноЗаБългарскатаМузикаThe challenge is on! Ambassador Mustafa and her diplomat band perform a favorite Bulgarian song, and challenge 3 Bulgarian musicians to respond. Who got the challenge? What’s the song? Will the challenge be accepted? Find out in our video!Графа – Владимир Ампов (Grafa – Vladimir Ampov) Любо Киров / Lubo Kirov Orlin Pavlov

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Неделя, 21 юни 2020 г.

 

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3