Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Хигиенен план“ за Панаира на книгата във Франкфурт през октомври

Допускат посетители, след като дадат самооценка за здравословното си състояние

Панаирът на книгата във Франкфурт през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Хигиенен план“ за Панаира на книгата във Франкфурт през октомври

Панаирът на книгата във Франкфурт през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемдесет и второто издание на Франкфуртския панаир на книгата няма да бъде отложено. Събитието ще се проведе между 14 и 18 октомври, както на място в германския град, така и виртуално. Изработен е специален „хигиенен план“, който ще се изменя в зависимост от развитието на ситуацията до есента.

В последните години панаирът се е превърнал в „международен форум за интелектуален обмен“ и за да не се губи този потенциал, е важно събитието да се състои и през 2020 г., въпреки пандемията, казва в изявление Юрген Бос, директор на събитието.

Детайли за програмата ще има в края на юни. Дигиталното ѝ издание е създадено за нуждите както на участниците на място, така и за тези, които се включват от по-далечни краища на света. Там ще могат да се презентират цели компании, техните продукти, ще се осъществява връзка с потенциални бизнес партньори, ще се идентифицират пазарните тенденции… Платформата в момента се разработва.

Извън четирите дни във Франкфурт, панаирът ще се пренесе онлайн за една седмица, в която ще представи на читателите най-новите заглавия за есента на 2020 г. Инициативата е на големите издателски къщи в Германия, които организират дискусии за новите заглавия.

За да се спазват социалните ограничения, броят на посетителите ще бъде ограничен. Конкретната бройка ще бъде оповестена, когато стане ясна площта, която Панаирът ще използва през октомври.

Гостите ще бъдат допускани, след като се регистрират и дадат самооценка на здравословното си състояние.

Най-малките щандове ще бъдат разположени на 8 кв. м. Дори дадено издателство да е платило само за 4 кв. м, то ще получи още толкова безплатно. Пред всеки щанд трябва да има 1,5 м пространство. Ширината на коридорите между щандовете ще бъде между 6 и 8 метра. През уикенда (17 и 18 октомври) посетителите са добре дошли да купуват издания на фиксирани цени.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах