VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хилари Клинтън и Луиз Пени пишат заедно политически трилър

Романът за президент и министър на външните работи опоненти ще излезе през октомври

Хилари Клинтън в Националната демократична конвенция от август 2020 г., проведена виртуално. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Хилари Клинтън и Луиз Пени пишат заедно политически трилър

Хилари Клинтън в Националната демократична конвенция от август 2020 г., проведена виртуално. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хилари Клинтън ще издаде „международен политически трилър“ за президент, встъпил в длъжност след 4-годишен унищожителен за страната мандат на предшественика му. Клинтън ще пише романа съвместно с авторката на бестселъри и нейна близка приятелка Луиз Пени, издавана многократно и в България.

Романът „State of Terror“ ще излезе през октомври. Главен герой в повествованието е дама, новоназначена за министър на външните работи, която трябва да работи с президента, след като доскоро двамата са били политически противници. Дневният ред в държавата ще бъде сериозно нарушен от поредица терористични атаки. Министърът получава задачата да събере екип от експерти, който да разплете конспирацията, но с тайната цел да се възползва от отслабената власт на правителството.

Клинтън казва, че да работи с Пени е „сбъдната мечта“:

„Изпитвам огромно наслаждение от всяка нейна книга и герои, а също и от приятелството ѝ. Сега се събираме, за да изследваме един сложен свят на дипломация с високи залози и на предателства. Нищо не е каквото изглежда“.

Хилари Клинтън не е първият автор на трилъри в семейството – съпругът ѝ, президентът (1993 – 2001) Бил Клинтън, вече има два трилъра в портфолиото си, писани съвместно с писателя Джеймс Патерсън (също много издаван у нас). И двете им съвместни книги имат за герой някой държавен глава – „Къде е президентът“ проследява историята на президент, принуден да изчезне след разкритието, че в екипа му има предател; а „Дъщерята на президента“, която се очаква да излезе лятото на 2021 г., е за отвлечената дъщеря на бивш държавен глава.

Пени е канадска авторка, особено популярна с романите си за инспектор Арман Гамаш. Сближават се с Хилари  Клинтън през 2016 г. По онова време г-жа Клинтън води най-ожесточената политическа битка в живота си – на кандидат-президент.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg