Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хилъри седна с Хилъри на по питие (видео)

Висок скок на кандидатката за президент на Америка със скеч в едно от най-популярните телевизионни шоута

Хилъри Клинтън влезе в ролята на барман, за да разговаря със „себе си“. Образът й бе въплътен от актрисата Кейт Маккинън. - Хилъри седна с Хилъри на по питие (видео)

Хилъри Клинтън влезе в ролята на барман, за да разговаря със „себе си“. Образът й бе въплътен от актрисата Кейт Маккинън.

Хилъри Клинтън, която е най-вероятната номинация на демократите за президент на Съединените щати, се появи в първото издание за сезона на прочутото предаване Saturday Night Live („На живо в събота вечер“) – като мъдра барманка на име Вал, която сипва едно-две питието на… Хилъри Клинтън, в чийто образ влиза актрисата Кейт Маккинън.

Политиците, които се появяват в шоуто, се случва да влизат в скечове, играейки себе си. В много редки случаи се въплъщават в чужда роля, както се случва сега с Хилъри, резюмира „Гардиън“.

„Е, Хилъри – пита Клинтън Маккинън, – какво те води насам тази вечер?“

„Исках да изпусна малко пара – отвръща Маккинън. – В трудна връзка съм от 22 години (бел. ред. – през 1993 г. Бил Клинтън е избран за президент).“

Запитана с какво се занимава, Маккинън казва в монотонна имитация на Хилъри Клинтън:

„На първо място съм баба. На второ съм човек, натоварен с нашата зелена Земя“.

„А, ясно, значи си политик“, отвръща барманката с лека насмешка.

В пародията, в която Клинтън иронизира себе си, са засегнати закъснялата ѝ подкрепа за гей браковете и неспособността ѝ да си вземе почивка. Като цяло тонът на разговора е издържан в изключително приятелска атмосфера и не са спестени косвените похвали за евентуалния бъдещ кандидат за президент. Трябва да се отбележи обаче една голяма липса в иначе открития разговор-сценарий – в него няма и дума за разбиването на личния имейл сървър на Хилъри, който месеци наред бе повод за критики в обществото.

Говорейки за кандидатите на Републиканците, в един момент Клинтън – истинската – имитира с подигравка Доналд Тръмп с дрезгавия му гърлен глас в пренебрежително изявление:

„Ъъ, вие всичките сте губещи“.

Като цяло целият скеч тече в приятелски тон към бившата първа дама на САЩ – към края му тя дори се присъединява към Маккинън, запявайки Lean on Me (бел. ред. – „Облегни се на мен“). Скоро след това обаче истинската Клинтън изчезна, а Маккинън изпада в недоумение къде се е дянала новата ѝ „най-добра приятелка“ – толкова мил и умен човек.

Този скеч не е единствената подкрепа за демократите при откриването на сезона на SNL – още в първата сцена на предаването е излъчена пародийна реклама с участието на Тръмп и съпругата му Мелания. В клипа се промотира хапче, което лекува хората от мисълта, че той може да е президент.

В последно време Хилъри Клинтън прави усилие да се представи като топъл и ведър човек с чувство на хумор – качества, които се ценят дълбоко в модерните политически кампании, движени от телевизиите и социалните медии. Бившият държавен секретар вече бе гост в други популярни и хумористични предавания – на Джими Фалън и Елън Дидженерис.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах