Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Хиляда театрални пилигрими бойкотират Народния

Снимкa: Емил Георгиев/Площaд Слaвейков - Хиляда театрални пилигрими бойкотират Народния

Снимкa: Емил Георгиев/Площaд Слaвейков

Ние сме група почитатели на българския театър от района на град Пловдив. Наричат ни „Театралните пилигрими“. Повече от 10 години се организираме и пътуваме до София, за да гледаме ТЕАТЪР.

Най-често посещаваме Народния театър. „Посещаваме“ е неточно, защото там влизаме като в едно наше свято и скъпо място. Носим цветя, подаръци и цялата си любов, защото знаем колко обич и труд са вложени за нас – зрителите.

Много сме разтревожени от това, което се случва в Народния театър. Недопустимо е да бъде притесняван великия режисьор Александър Морфов, чиито представления сме гледали неведнъж, а през последните години те бяха свалени от сцена и както се очертава, няма никаква надежда да се играят отново. Много ни липсват „Дон Жуан“, „Полет над кукувиче гнездо“, „Животът е прекрасен“, „На ръба“… Нашата група се състои от повече от 1000 зрители. Единодушно решаваме, че няма да стъпим в Народния театър, докато продължава тази скандална ситуация. Нашето убеждение е, че в театъра са най-важни режисьорите и актьорите, а не администрацията.

Изготвяме поименен списък на хора, подкрепящи режисьора Александър Морфов.

Антоанета-Мария Стоянова
Организатор на групата „Театрални пилигрими“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС