Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хиляди на опашка за изложба в Москва (видео)

Тази неделя се закрива ретроспективата на Валентин Серов. Интересът е огромен

Фрагмент от картината „Момичето с прасковите“ на Валентин Серов. - Хиляди на опашка за изложба в Москва (видео)

Фрагмент от картината „Момичето с прасковите“ на Валентин Серов.

Последната седмица на ретроспективната изложба на един от най-големите руски художници, Валентин Серов, предизвика огромен интерес. В опит да видят мащабната експозиция, включваща около 100 живописни и над 150 графични творби, опашка от хиляди хора се вие през целия ден пред Третяковската галерия в Москва.

Изложбата е разположена на три етажа в прочутия културен институт, целта й е да представи различни акценти към творчеството му, задало посока на развитието на модернизма в Русия и превърнало се в предшественик на авангарда.

При влизането си, посетителите срещат „Момичето с прасковите“, една от най-ранните картини на Серов (1887). След това преминават през живописта, графиката и театралния сектор, за да достигнат до кулминацията в експозицията – „Портрет на Ида Рубинщайн“ (1910).

Посветена на 150-ата годишнина от рождението на Валентин Сертов, изложбата бе открита през октомври миналата година. Творбите са събрани от 25 руски и 4 чуждестранни музея, както и от девет частни колекции. В понеделник експозицията бе посетена и от руския президент Владимир Путин.

Вижте видео от опашката пред Третяковската галерия в последните дни на изложбата:

Очередь на выставку Валентина Серова. Эта неделя — последняя неделя работы выставки. Успейте!Видео: Игорь Яковлев

Posted by Москва 24 on Wednesday, January 20, 2016

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС