Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хиляди риби замразени в ледена пързалка в Япония (видео)

От развлекателния парк обмислят заупокойна служба в памет на загиналите цаци и скумрии

Пързалката включва около 5 хил. мъртви цаци, скумрии и други видове, купени от местния пазар и запечатани в леда. - Хиляди риби замразени в ледена пързалка в Япония (видео)

Пързалката включва около 5 хил. мъртви цаци, скумрии и други видове, купени от местния пазар и запечатани в леда.

Японски увеселителен парк бе принуден да затвори своята ледена пързалка, след като лавина от онлайн критики се изсипа върху гвоздея на програмата му: хиляди риби, замразени в леда. Скандалът се разрази, след като рибното шоу попадна в новините на местна телевизия миналата седмица.

„Спейс уърлд“ в град Китакюшо в югозападна Япония се огъна под натиска да закрие съоръжението в неделя заради масовото обществено недоволство в интернет. Рибешкото гробище е обявено за „жестоко“, „неморално“ и „извратено“. Пързалката, която трябваше да остане отворена до пролетта, включва около 5 хил. мъртви цаци, скумрии и други видове, купени от местния пазар и запечатани в леда – някои от тях с все още отворени уста, застинала в последния миг от живота им.

С риби е изписана думата „здравей“ на английски, а телата им образуват стрелка, която указва коя посока да следват кънкьорите. В други части на пързалката се виждат скатове и китови акули, които обаче са просто уголемени снимки, поставени под леда.

Говорител на парка обяви, че от управата обмислят да проведат заупокойна служба в памет на загиналите риби. И добави, че те вече са били мъртви, когато са били купени от пазара.

https://youtu.be/52WLD262I1Y

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg