Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хлебарите се извиняват за изхвърления хляб

Пекарната с официално изявление, оплаква се от процедурите по дарение

Кадърът от столичната ул. „Раковски“, направен от Петър Петров, провокирал гняв в социалните мрежи и реакция в Столична община - Хлебарите се извиняват за изхвърления хляб

Кадърът от столичната ул. „Раковски“, направен от Петър Петров, провокирал гняв в социалните мрежи и реакция в Столична община

Опит за обяснение за изхвърления хляб в кофа за боклук дават от столичната пекарна „Братя Хлебари“. Снимка на контейнер на ул. „Раковски“, пълен със самуни предизвика лавина от гневни коментари във Фейсбук. Пред „Площад Славейков“ Никола Дамянов, управител на пекарната, обясни, че това не е обичайната им практика. За инцидента имало конкретен виновник, който щял де понесе наказание.

Вижте още: И ИЗХВЪРЛИ В БОКЛУКА ХЛЯБА НИ НАСЪЩЕН

Часове след този разговор от „Братя Хлебари“ излязоха с изявление на страницата си във Фейсбук, в което обясняват, че са имали голямо количество брак – не са го дарили поради тежката административна процедура – „буквално е невъзможно да се направи, колкото и добри намерения да имаш“. Обещават „този инцидент“ занапред да не се повтаря.

Предлагаме ви пълния текст на изявлението им без редакторска намеса:

„Скъпи верни клиенти, фенове, приятели, по повод циркулираща из тази социална медия снимка и постове, обвиняващи хлебарницата ни в изхвърляне на голямо количество хляб, бихме желали да ви информираме, че Братята са уведомени за случилото се. На всеки е известно (но не всеки иска да приеме), че всеки един бизнес от хранителната промишленост се сблъсква с брак в един или друг момент – например поради непредвидени обстоятелства/провалени мероприятия и др. За съжаление в нашата държава администрацията по даряване на храна е толкова тежка, че буквално е невъзможно да се направи, колкото и добри намерения да имаш. Именно затова се стремим всячески да минимизираме изхвърлянето на продукция и продължаваме да мислим за още начини, по които да намалим отпадъка си до нула.

Уверяваме ви, че ще положим всякакви усилия този индивидуален случай да не се повтаря.

Извиняваме се за това, че без да целим сме разочаровали някои от вас. Със сигурност това не е политиката ни и Вие го знаете. До всички, които ще останете до нас – благодарим ви. Ние ще продължим да творим до прага на силите си за ВАС!

С Уважение, Братя Хлебари“

В момента ръководството на фирмата е на извънредна среща в Столичния инспекторат, който очевидно се е самосезирал за „инцидента“ с изхвърления хляб.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90