Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Холандски ферми за лалета: Останете силни, ще се видим догодина

Послание към почитателите на полетата с лалета в Нидерландия (снимки)

Любителите на лалетата може да видят тази гледка през 2020 г. само онлайн. Снимка: „Dutch Daffodils“/Фейсбук - Холандски ферми за лалета: Останете силни, ще се видим догодина

Любителите на лалетата може да видят тази гледка през 2020 г. само онлайн. Снимка: „Dutch Daffodils“/Фейсбук

Парадът на лалетата в Ботаническата градина в Балчик тази година остана без публика заради пандемията от коронавирус. Точно по Великден, когато беше пикът на цъфтежа, на цветята се радваха единствено градинарите.

Вижте още: РАЗХОДКАТА В БОЖЕСТВЕНАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК ТАЗИ ПРОЛЕТ САМО ОНЛАЙН

Балчишките лалета не са единствените, които страдат от липса на внимание през 2020 г. Холандската цветна индустрия бе силно засегната от мерките срещу заразата – редица производители предпочетоха да подарят букети на медицинския персонал в болниците, вместо да изхвърлят продукцията си. Семейна ферма предприе друг подход, изписвайки в цветните си лехи посланието „Ще се видим догодина“.

Фермата „Dutch Daffodils“ в Нордвейкерхаут и блогът, посветен на пътуванията към Нидерландия по това време на годината „Tulips in Holland“, решават да си партнират, за да направят гледката достъпна за целия свят. За да се оформят буквите и едно голямо сърце в полето, от фермата казват, че са окосили някои лалета.

От нашето семейство към вашите! – пишат от фермата във Фейсбук. – Може би на вас ви липсва Нидерландия, но и вие ни липсвате! Надяваме се, че това ще внесе малко светлина в деня ви и се надяваме да ви видим догодина. Изпращаме ви много любов!

Преди дни още една ферма, този път край Бант, изписа в полето си „Останете силни“ и кръсти с този призив нов вид лале.

„Останете силни“, призовава фермата за лалета в Бант, Нидерландия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всяка година пъстрите ниви с лалета привличат безброй туристи от цял свят в страната, но не и тази пролет. Нидерландия е една от сериозно засегнатите от коронавируса страни в Европа – към 29 април потвърдените случаи на инфектирани наброяват близо 38 500, от тях смъртни са 4566.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС