VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Холивуд осъди Уил Смит за шамара

От лосанджелиската полиция са изразили готовност да се заемат със случая

Крис Рок, секунди след като Уил Смит го удря по лицето. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Холивуд осъди Уил Смит за шамара

Крис Рок, секунди след като Уил Смит го удря по лицето. Снимка: ЕПА/БГНЕС

С възмущение, критики и хумор бе посрещнат шокиращият момент от оскарите, когато Уил Смит излезе на сцената и удари комика Крис Рок в лицето. Церемонията по връчването на най-престижните награди в киното влезе в стотици дискусии в социалните мрежи не с голямата победа на филма „CODA“ или със статуетката за актриса в поддържаща роля за Ариана ДеБоз, а със скандал, който вероятно ще гарантира актуалността на събитието и следващата седмица.

Рок се пошегува с бръснатата глава на съпругата на Смит Джейда Пинкет, което не се прие никак добре от актьора. Изненадващо, той се качи на сцената, удари Рок, след което се върна на мястото си, откъдето изкрещя:

„Не споменавай името на съпругата ми с ши***ата си уста“.

Вижте още: УИЛ СМИТ УДАРИ КРИС РОК НА СЦЕНАТА НА ОСКАРИТЕ (ВИДЕО)

Моментът веднага влезе в мийм културата онлайн, като реакциите варираха от притеснение относно психическото състояние на Смит, до закачливи шеги с инцидента. Някои заеха страната на Смит, сред които и 23-годишният му син Джейдън, който написа в Туитър:

„Ето така го правим ние!“

Повод за подкрепата им е откритото признание на Пинкет Смит, че се бори с алопеция – заболяване, което предизвиква косопад. Шегата на Рок, че няма търпение да гледа актрисата в „Редник Джейн 2“, бе намек към бръснатата глава на Деми Мур във филма.

„Това беше просто шега, с това се занимава Крис Рок – коментира Миа Фароу. – Той винаги се е движел по ръба и това за него беше дори деликатна шега. Освен това обожавам „Редник Джейн“.

„Нека ви обясня нещо, много лоша практика е да се излиза изненадващо на сцената, за да се бият комедианти – заяви Кати Грифин, комик и двукратна носителка на „Еми“. – Сега всички ние трябва да се притесняваме кой ще бъде следващият Уил Смит в стендъп клубовете и залите.“

Актрисата София Буш осъди поведението и на двамата:

„Насилието не е ок, никога не е подходящият отговор. Но също така – това е вторият път, в който Крис се подиграва на Джейда от сцената на оскарите и тази вечер се пошегува с алопецията ѝ. Да се шегуваш с автоимунното заболяване на друг не е правилно. А да го направиш умишлено е просто жестоко. И двамата имат нужда от почивка и свеж въздух“.

„Искате да кажете, че това не беше по сценарий?“, изненадано попита водещият Тревър Ноа.

Други са уловили реакциите в снимки:

 

От полицейския департамент на Лос Анджелис заявиха готовност да разследват случая, ако Крис Рок реши да подаде жалба:

„Лосанджелиската полиция е в течение на инцидента между двама души, развил се по време на телевизионното излъчване на наградите на Американската филмова академия. Във въпросния инцидент единият удря шамар на другия. Пострадалият е отказал да докладва случая в полицията.“

УИЛ СМИТ ПРЕЗ СЪЛЗИ: ИЗВИНЯВАМ СЕ НА АКАДЕМИЯТА, МОЛЯ, ПОКАНЕТЕ МЕ ОТНОВО

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg