СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Холивуд с комедия за Белия дом на Обама

Книга за президентския екип, озаглавена „От ъгъла на Овала“, ще бъде превърната във филм

Книгата не обещава да разкрива тайни от функционирането на администрацията на Барак Обама — фокусът ще бъде повече върху Белия дом като работно място и взаимоотношенията между служителите. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Холивуд с комедия за Белия дом на Обама

Книгата не обещава да разкрива тайни от функционирането на администрацията на Барак Обама — фокусът ще бъде повече върху Белия дом като работно място и взаимоотношенията между служителите. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Книга на стенографка от екипа на Барак Обама ще бъде адаптирана за кино от „Юнивърсъл Пикчърс“ и „Анонимъс Контент“. Така Белият дом от времето на бившия президент ще стигне до големия екран под формата на комедия за работното място, съобщава „Холивуд рипортър“. 

„Юнивърсъл Пикчърс“ вече притежава правата на From the Corner of the Oval (От ъгъла на Овала) на Бек Дори-Стейн, бивша стенографка в Белия дом. Възможността за екранизация филм идва, след като преди това импринт на издателството „Рандъм хаус“ предложи на авторката седемцифрена сума срещу сделка за две книги. Очаква се първата да бъде публикувана през 2018 г.

Продуцент на бъдещия филм ще бъде Майкъл Шугър, който стои зад спечелилата няколко оскара драма „Спотлайт“.

Книгата не обещава да разкрива тайни от функционирането на администрацията на Обама — фокусът ще бъде повече върху Белия дом като работно място и взаимоотношенията между служителите.

В центъра на „От ъгъла на Овала“ е историята на млада жена във Вашингтон, окръг Колумбия, в най-ниската точка на кариерата си. След като е наета за сервитьорка на коктейл, съдбата ѝ се обръща и тя става стенограф в Белия дом. Сред американския политически елит отначало се чувства неловко, но скоро се научава да се справя с злополуките в работата, любовта и живота.

Вижте още: БАРАК И МИШЕЛ ОБАМА С МЕМОАРИ ЗА $60 МЛН.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90