Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Холивуд снима римейк на „Ирония на съдбата” на Елдар Рязанов

Актрисата Ема Робъртс ще бъде в главната роля

Сцена от „Ирония на съдбата“ (1975) на Елдар Рязанов - Холивуд снима римейк на „Ирония на съдбата” на Елдар Рязанов

Сцена от „Ирония на съдбата“ (1975) на Елдар Рязанов

Режисьорът Мариус Вайсберг (Балчунас) започва снимки на холивудски римейк на култовия съветски филм „Ирония на съдбата“, съобщава РИА „Новости“. Филмът със заглавие „About Fate“ ще повтаря изцяло сюжета на новогодишната романтична комедия на Елдар Рязанов от 1975 г.

В главната роля ще играе Ема Робъртс, племенница на Джулия Робъртс и звезда от филмите „Игра на нерви“ и „Малката Италия“. По сценария работи Тифани Полсен, сценарист на „Нанси Дрю“ от 2007 г., в който главната роля също бе поверена на Ема Робъртс. В актьорския състав са още Томас Ман, Харет Хедлънд и Брит Робъртсън.

Според режисьора снимките ще започнат през юли тази година в Бостън.

Както и във филма на Елдар Рязанов, героите ще се срещнат за пръв път в новогодишната нощ и ще се опитат да потърсят любовта. Режисьорът твърди, че ще запази прословутата сцена в руската баня, с която започва съветският филм, тъй като в Ню Йорк и Бостън има подобни бани и хората познават тази традиция.

„Времената са такива, че цяла Америка сега също стои в новогодишната нощ пред телевизора, затова смятам, че проектът ще има успех”, твърди Балчунас, който през последните години снима основно в Русия, въпреки че кариерата му е стартирала в САЩ.

„Ирония на съдбата” (1975) е един от най-известните филми на Елдар Рязанов. В главните роли на съветската комедия играха Барбара Брилска, Андрей Мягков и Юрий Яковлев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg