Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Холивудски актьори искат край на Ковид-мерките на снимачните площадки

Минаха три години, безсмислено е, заяви Уди Харелсън

Уди Харелсън на фестивала в Кан през май 2022 г. Снимка:  ЕПА/БГНЕС - Холивудски актьори искат край на Ковид-мерките на снимачните площадки

Уди Харелсън на фестивала в Кан през май 2022 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актьорите Уди Харелсън и Тим Робинс призоваха за край на Ковид-протоколите за безопасност, които все още важат на снимачните площадки в Холивуд. В интервю за „Варайъти“ Харелсън определи мерките като безсмислени и сподели опасенията си, че ще попречат на бъдещето на независимите филми.

Дни по-късно същото мнение сподели и Робинсън, който написа в Туитър:

„Уди е прав. Време е да сложим край на тази шарада“.

Пред „Варайъти“ Харелсън коментира мерките за безопасност като абсурдни:

„Не мисля, че някой има правото да изисква задължително тестване, носене на маски и ваксинация три години по-късно – казва актьорът, цитиран от „Гардиън“. – Нека приключим с това, безсмислено е. Не е справедливо към екипа. Аз не трябва да нося маска. Защо те трябва? Защо те трябва да са ваксинирани? Защо това не е лична отговорност на всеки?“

Харелсън твърди, че мнението му се споделя от екипите на филмовите и тв продукции:

„Анархистът в мен смята, че не трябва да имаме принудително тестване, носене на маски и ваксинация. Това не е свободна държава. Всъщност говоря за екипа зад камера. Аз мога да избера да не нося маска, мога да се тествам по-рядко. Не съм в същата позиция, в която се намират те, но това не е правилно. Минаха три година, стига“.

Протоколите за безопасност в Холивуд трябваше да бъдат в сила до 31 януари, но срокът им бе удължен до 1 април.

Робинс не е единственият колега на Харелсън, който подкрепя мнението му, отбелязва „Гардиън“. Фран Дрешър, настоящата президентка на Гилдията на актьорите в САЩ, отдели внимание на темата по време на церемонията по присъждане на наградите на организацията преди седмица:

„Страната обявява край на бедственото положение заради Ковид през май и се надявам, че всеки ще се завърне на работното си място с равни възможности. Нашата индустрия носи милиарди долари в хазните на щатите и ако те искат да продължим бизнеса си там, нека използваме финансовото си влияние, за да накараме губернаторите да взимат решенията си в името на свободата, разнообразието, приобщаването и демокрацията“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

kapatovo.bg